Gümrükleme Firmaları Neler Yapar?

Gümrükleme firmaları; şirketlerin ithalat ve ihracat ile ilgili işlemlerini, gümrük mevzuatına uygun olarak yerine getirmekle yükümlüdür. Şirketlere ait ihracat ve ithalat işlemlerinde kullanılan ürünlerle ilgili gerekli düzenlemeleri gerçekleştirir. Şirketlerin itibarı için bu nokta oldukça önemlidir. Mevzuata uygun gerçekleştirilen işlemlerin güvenli olarak yerine getirilmesi noktasında gümrükleme firmaları önemli rol oynar.

Gümrükleme Firmalarının Yaptığı İşlemler Nelerdir?

Gümrükleme firmaları öncelikle etkin bir rol oynadığının farkında olmalıdır. Yaptığı işin içeriği hakkında tecrübe ve deneyim sahibi olması önem arz eder. Yapılan işlemin içeriği konusunda bilgi sahibi olması işlem hacmini doğru düzende tutmasını sağlar. gümrükleme firmalarının işlemleri;

İhracat: Öncelikle ihraç işleminin gerçekleşme çıkış süreci içerisinde planlama ve organizasyon sağlanır. Malın çıkış süreci ve bu süreç içerisinde yaşanması muhtemel aksaklıklar göz önüne alınarak hareket edilir. Olası hasar veya benzeri durumlarda müşteriye bilgi verilmesi gümrük firmasını görevi alanı içerisinde olmalıdır. Hukuksal anlamda yaşanacak sürece dahil olur. firmamız gümrükleme işlemleri konusunda deneyim ve tecrübe ile hareket ettiğinden dolayı gerekli tüm bilgi birikimine sahiptir.

İthalat: İthalat işlemlerinde de yine ihracat benzeri durumlar söz konusudur. Tüm bu süreçleri etkin bir biçimde yönetmek gümrükleme firmalarının sorumluluğundadır. Malın geliş sürecinin etkin kontrolü sağlanır. Oluşan hasar durumları zamanında fark edilerek önlemi alınır. Hukuksal süreçlerde de yine firmanın yanında olmalıdır. Alanında uzman ve deneyimli kadromuzla tüm süreçlerin etkin yönetilmesi konusunda müşteri memnuniyet odaklı hizmet vermekteyiz.

Serbest Bölge İşlemleri: Ticari faaliyeti gerçekleşecek işlemin serbest bölgelerde yapılması durumlarında gümrükleme firmaları devreye girer. İşlem sırasında gerekli olan evrakların hazırlanması ve izin talepleri noktasında yine gümrükleme firmalarının aktif rolü bulunur. Bu doğrultuda hizmet alımının gerçekleşeceği uzman bir kadro ile işlem yapmak firma prestiji açısından önemlidir.

Gümrük Firmalarının Çalışma Alanları

Gümrük firmaları bünyesinde bulunan gümrük müşavirleri aracılığı ile işlem gerçekleşir. Bünyesinde bulunan gümrük müşavirlerinin çalışma alanları ise kanunlar ile belirlidir. Bu bilgiden yola çıkarak; gümrük kanunu 564/3. Maddesi gereği çalışma sağlarlar. Dilekçe vermek suretiyle, çalışma alanları dışında da iş takibi gerçekleştirme yetkileri bulunur. Ofisler genellikle, sıklıkla çalıştıkları gümrük müdürlüklerine yakın konumda bulunur. İş takibini ise firmamız bünyesinde yer alan tecrübeli çalışanlar yürütür.

2020 Gümrükleme Firmaları Ücretleri

Gümrük müşavirliği ücretleri resmi gazetede yer alan tutarlar gözetilerek uygulanmaktadır. İthalat ve ihracat yapan firmaların, gümrük işlerinde yaptıkları her türlü işlem masraf kalemleri de yine belirlenen sabit ücretler doğrultusunda ücretlendirilmektedir. Buna göre; karayolu, deniz ve havacılık sektörüne ait işlem ücretleri farklılık göstermektedir. Son düzenlemeye göre;

Farklı hizmet için sürekli danışmanlık noktasında işlem ücretleri

Kara ve hava yollarında yapılan ihracat ve ithalat için ücret tarifeleri

Müşavirlik hizmet ücretleri

Belirlenen sayı üzerinde işlem yapan firmalara indirim tarifeleri gibi hususlar ücretlendirmede farklılığa sebep olmaktadır.

Test

Form Gönderimi

Tamam

  • MESLEKTE 40 YILLIK TECRÜBE

    Gümrük Müşavirliği alanında uzun yıllara dayanan mesleki tecrübe ve bilgi birikimi…

  • ULAŞILABİLİR OLABİLMEK

    Tüm soruları hızla yanıtlayan uzman ekip..

  • TEKNOLOJİK SİSTEMLER

    Gelişen tüm teknolojik sistemlere yatırım yapan ve kullanan bir şirket..

  • ONLINE HİZMETLERİMİZ

    ONLINE HİZMETLERİMİZ